KAPUSTA KISZONA I JEJ BARDZO MAŁO ZNANE WŁAŚCIWOŚCI. PRZEPISY

Udostępnij innym...

    Jak schudnąć 10-15 kg bez odchudzania „...mogę podsumować moje odchudzanie. Minęły 3 miesiące. I mam SUPER REZULTAT ! W sumie w ciągu 3 miesięcy (i tydzień) schudłam… ponad 15 kg (a dokładniej SCHUDŁAM AŻ 15,2 kg!). Jak dla mnie to rewelacja!....>>>"
KAPUSTA KISZONA I JEJ BARDZO MAŁO ZNANE WŁAŚCIWOŚCI. PRZEPISY
5 (100%) 3 votes

KAPUSTA KISZONA I JEJ BARDZO MAŁO ZNANE WŁAŚCIWOŚCI. PRZEPISY

Oto dlaczego kapusta kiszona jest tajemną bronią przeciwko:

– otyłości,

– zaparciom,

– rakowi i

– chorobom serca,

– udarom,

– poprawia trawienie i

– przyspiesza metabolizm.

Kiszona kapusta (nie mylić z kapustą kwaszoną, do której dodawany jest ocet dla przyspieszenia procesu fermentacji) ma wiele naukowo udowodnionych właściwości korzystnych dla zdrowia.

Może skutecznie zapobiegać udarom, rakowi i poprawić trawienie.

PRZEPISYNAZDROWIE.pl-KAPUSTA-KISZONA-PRZEPISY

Niektóre z najważniejszych właściwości kiszonej kapusty – przepisy:

WYSOKA ZAWARTOŚĆ WITAMINY C

Żeglarze regularnie zabierali kiszoną kapustę w swoje rejsy. Skutecznie zapobiegała zachorowaniom na szkorbut, ponieważ jest bogata w witaminę C.

KAPUSTA KISZONA NA ODCHUDZANIE – UTRATA MASY CIAŁA, POZBYCIE SIĘ ZAPARĆ, POPRAWA METABOLIZMU

Według jednego z badań, sfermentowane potrawy, takie jak kiszona kapusta, mogą stanowić znaczącą pomoc w walce z odchudzaniem, szczególnie okolic talii.

Mają bardzo pozytywny wpływ na metabolizm.

Badanie wykazało, że fermentacja kapusty:

– może leczyć stany zapalne,

– poprawia metabolizm lipidów i

– ułatwia walkę z otyłością.

Przepis – Jak usunąć zaparcia, pozbyć się złogów i… schudnąć

– w celu leczenia zaparć należy jeść kapustę surową lub gotowaną i pić sok z kiszonej kapusty.

– Najlepsze rezultaty daje picie soku z kiszonej kapusty (ale nie kwaszonej, która jest z dodatkiem octu) ale po wypiciu soku z kiszonej lub soku wyciśniętego świeżo z kapusty nie należy wychodzić z domu przez najbliższe 2-3 godziny, gdyż bieganie do toalety jest zagwarantowane (niektórzy po 1 szklance takiego soku odwiedzają tego dnia 7-8 razy !!!).

Można też zastosować sposób, który bardzo lubię, bo dzięki niemu chudnę, spalam tłuszcz i oczyszczam organizm (ale to już nie jest domowy sposób – jednak bardzo skuteczny >>>)

WŁAŚCIWOŚCI PROBIOTYCZNE KAPUSTY KISZONEJ

Kiszona kapusta zyskuje właściwości probiotyczne w procesie kwaszenia.

Naturalna fermentacja tego warzywa może dostarczyć układowi trawiennemu dobrych bakterii i dlatego zaleca się jeść kiszoną kapustę po antybiotykoterapii w celu przywrócenia zdrowych bakterii w jelitach.

Nie jest wskazana w dużych ilościach dla osób z nadciśnieniem tętniczym oraz chorym na refluks lub nadkwasotę oraz z problemami z wątrobą.

Przepis – Jak użyć kapustę na problemy trawienne:

Pij szklankę soku z kiszonej kapusty raz dziennie na problemy z trawieniem (sok z kiszonej kapusty zawiera probiotyki, które zwiększą wchłanianie witamin i minerałów).

SILNIEJSZE KOŚCI

Kiszona kapusta jest bogata w minerały, które pozytywnie wpływają na kości.

Pomagają nawet w zapobieganiu osteoporozie.

Zawiera również witaminę K, która może utrzymywać kości w zdrowiu i regulować wytwarzanie białek, które są niezbędne do utrzymania procesu mineralizacji.



SILNIEJSZE I ZDROWSZE SERCE

Błonnik z kiszonej kapusty pomaga w poprawie trawienia.

Poprawia również zdrowie mózgu i serca.

Zapewniają także inne korzyści, takie jak:

– zmniejszenie ryzyka ataku serca i udaru,

– kontrolowanie poziomu cholesterolu (LDL)

– a także obniżenie ryzyka miażdżycy

KAPUSTA KISZONA ZAPOBIEGA RAKOWI

Wykazano również, że kiszona kapusta zapobiega nowotworom.

Jest tak ponieważ zawiera:

– Izotiocyjanian – znany ze swoich silnych właściwości przeciwrakowych.

– Flawonoidy – chroniące tętnice i zapobiegające ich zwężaniu.

– Glukozynolan – substancję pomagająca w aktywacji enzymów antyoksydacyjnych w organizmie.

Tak więc, aby cieszyć się tymi licznymi korzyściami, musisz zacząć spożywać kiszoną kapustę.

Ale uważaj, żeby przekazała wszystkie swoje korzyści musisz kupować kapustę naturalnie kiszoną, nie kwaszoną octem i niepasteryzowaną.

Można także przygotować własną kiszoną kapustę.

Jeśli podoba Ci się mój blog polub i udostępnij go innym. Sprawdź też inne wpisy na blogu. Jak schudnąć 10-15 kg bez odchudzania „...mogę podsumować moje odchudzanie. Minęły 3 miesiące. I mam SUPER REZULTAT ! W sumie w ciągu 3 miesięcy (i tydzień) schudłam… ponad 15 kg (a dokładniej SCHUDŁAM AŻ 15,2 kg!). Jak dla mnie to rewelacja!....>>>"   ... sprawdź to ... i >>> zobacz więcej: PrzepisyNaZdrowie.pl #zdrowie #ciekawe #popularne #przepisynazdrowie #porady #kobieta #zdrowotne #przepisy #rady #metody #ciekawostki ... źródło:Przepisy
    POLUB BLOGA na FB i udostępnij >

Udostępnij innym...

Comments

comments

Add Comment

stat4u
error:
To lubię: | CoWartoZobaczyc | FreePhotos | ZDROWIE | Zdrowie-Uroda | hotto | HUMOR | Tajemnicze | ŚmieszneZwierzęta | BUZZ | PrzepisyNaZdrowie | ODCHUDZANIE | hot | CzasNaZioła | travelfreeads | OtoDlaczego | podróże | fun | Naturalne Sposoby | popularne | DlaKobiet | Domowe Sposoby | Ciekawostki o zdrowiu | Cytaty | Perfumy | UrodaZdrowie | zwierzaki | WeightLoss | UlubioneInspiracje