przepisynazdrowie.pl

CO ODMŁADZA. Źródło młodości – jedzenie, które odmładza i jest w każdym sklepie za grosze

Spread the love
  Jak schudnąć 10-15 kg bez odchudzania „...mogę podsumować moje odchudzanie. Minęły 3 miesiące. I mam SUPER REZULTAT ! W sumie w ciągu 3 miesięcy (i tydzień) schudłam… ponad 15 kg (a dokładniej SCHUDŁAM AŻ 15,2 kg!). Jak dla mnie to rewelacja!....>>>"  ... sprawdź to ... i >>>         

CO ODMŁADZA. Źródło młodości – jedzenie, które odmładza i jest w każdym sklepie za grosze.

Proces starzenia można spowolnić

Wraz z wiekiem, ilość kolagenu produkowanego naturalnie w organizmie zmniejsza się.

Zmniejszona produkcja kolagenu w wieku od 20 roku życia, może powodować zmarszczki skóry i bruzdy.

Jednak spożycie żywności może mieć wpływ na ilość kolagenu w organizmie. Proces starzenia można spowolnić, jeśli regularnie będziemy jeść zdrową żywność.

Sprawdź jak zrobić samodzielnie domowym sposobem KOLAGEN NA STAWY I ZMARSZCZKI

PrzepisyNaZdrowie.pl-co-odmladza-przepisy

Proces starzenia można spowolnić, jeśli regularnie będziemy jeść mądrze.

Zdrowe i pożywne jedzenie, łatwe do strawienia, z dużą zawartością płynnych i surowych pokarmów oraz ograniczenie spożycia tłustych pokarmów jest jednym ze sposobów zapobiegania przedwczesnemu starzeniu się.

Tłusta żywność może powodować uszkodzenie kolagenu w organizmie a kolagen jest ważnym białkiem, które utrzymuje zdrową skórę.

Ponadto, zwiększ przede wszystkim spożycie produktów bogatych w witaminę C, aby wspomóc wchłanianie kolagenu .

CO ODMŁADZA – Pokarmy i witaminy, które odmładzają organizm człowieka, dostępne w każdym sklepie za grosze.

Proces starzenia można spowolnić !

WITAMINY MŁODOŚCI

Witamina A

Pokarmy, takie jak:

– ziemniaki,
– mango i
– marchewki

zawierają antyoksydanty pochodzące od witaminy A. Retinol, tworzący witaminę A, działa wewnątrz komórek organizmu, stymulując receptory wzrostu nowych komórek. Retinol hamuje również niszczenie kolagenu, który służy do nawilżania skóry.

Witamina C

Dużo tej witaminy znajduje się w:

– pomarańczy,
– rokitniku,
– cytrynach,
– dzikiej róży.

Witamina C jest niezbędna do produkcji kolagenu, naprawy uszkodzonej skóry, jak również utrzymania zdrowych kości i zębów.

Witamina C chroni nie tylko przed słońcem, ale może również usuwać zmarszczki.

Patricia Farris, dermatolog z Old Metairie, twierdzi że witamina C może zapobiegać starzeniu się naszej skóry.




Witamina D3

Uszkodzenie kości, jest jednym z najsilniejszych efektów procesu starzenia się naszego organizmu.

Witamina D gospodaruje wapniem, aby wzmacniać nasze kości.

Jedną z rzeczy, która sprawia, że nasza twarz jest pomarszczona jest kruchość kości.

Im bardziej zdrowe nasze kości, wielka struktura kości, tym młodziej będziemy wyglądać.

Witamina E

Witamina E jest bardzo dobra, zwłaszcza w połączeniu z witaminą C, gdyż wpływa na zdrowie komórek organizmu.

Witamina E zwalcza wolne rodniki w komórkach, czyniąc komórki mniej podatnymi na choroby.

Witamina E zapewnia ochronę skóry przed słońcem.

Witamina K

Patricia Farris powiedziała również większość skarg pacjentów w wieku powyżej 50 lat dotyczy siniaków na ciele i skórze, zwłaszcza na ramionach.

To witamina K pomaga utrzymać prawidłowe stężenie czynników krzepnięcia krwi.

JEDZENIE, KTÓRE ODMŁADZA

Na starzenie ma wpływ działanie wolnych rodników, z zanieczyszczonego powietrza czy też dymu papierosowego.

Z tego powodu, należy spożywać żywność, która zawiera przeciwutleniacze, taką jak, warzywa i owoce, aby przeciwdziałać działaniu wolnych rodników w organizmie.

Dzięki dobrej diecie, z pewnością można zminimalizować efekty starzenia.

Istnieją pewne pokarmy, które pozwalają organizmowi zachować zdrowie, mimo coraz starszego wieku.

Niektóre z nich działają odmładzająco.

Do nich należą warzywa i owoce są bogate w białka i zdrowe tłuszcze.

Warto w tym przypadku zastosować odmładzanie na surowo, czyli spożywać warzywa i owoce w postaci płynnej (jako smoothie, czyli gęste soki lub koktajle).
Najlepiej warzywa i owoce blendować w całości (bez stosowania wyciskarek, które pozbawiają reszek, czyli np. cennego błonnika)

Nie dość, że się spowalnia starzenie, czy młodnieje to jeszcze można schudnąć.
Można też zastosować zioła odchudzające specjalnie dobrane na odchudzanie, przyspieszenie metabolizmu, spalanie tłuszczu, poprawę trawienia

W tej płynnej formie warzywa i owoce są lepiej i szybciej przyswajalne

Oliwa z oliwek, olej lniany

OLIWA Z OLIWEK zawiera polifenole, które są silnymi przeciwutleniaczami.



Antyoksydanty chronią organizm przed rakiem i przed zaburzeniami czynności serca. Zostało to przedstawione w The Journal of Nutrition and European Journal of Cancer Prevention.

Kolejny artykuł w Journal of the American College of Nutrition przytacza inne korzyści z oliwy z oliwek, która jest często stosowana w diecie śródziemnomorskiej. Dieta ta, może zapobiec pojawieniu się szybko zmarszczek i utraty jędrności skóry.

OLEJ LNIANY to olej bogaty w Kwasy Omega 3.

Jednak taki olej musi spełniać określone warunki (być tłoczony na zimno w w temperaturze najniższej jak to możliwe i z pierwszego tłoczenia).

Olej lniany został na nowo odkryty m.in. diecie dr Budwig, która pastą robioną z chudego białego sera (1/2 szklanki) i 3-4 łyżek oleju lnianego (całość miksować 5 minut) leczyła chorych na raka (wyleczyła ponad 40 tysięcy beznadziejnie chorych na raka)

Jagody i borówki amerykańskie

Jagody zawierają witaminy C i E, który działają jako przeciwutleniacze.

Przeciwutleniacz o nazwie antocyjanin jest w stanie zneutralizować wolne rodniki i wspomaga wydajność układu sercowo-naczyniowego, wzrok i trawienie.

Badania przeprowadzone w 1999 roku przez Jean Mayer Human Nutrition Research Center on Aging w Tufts University potwierdzają skuteczność jagód.

Badania na szczurach dowodzą, że codzienne spożywanie jagód wzmacnia równowagę i koordynację ciała.

Jagody również zapobiegają osłabieniu funkcji poznawczych, według badań University of Reading i Peninsula Medical School.

Podobnie dobroczynny wpływ mają coraz popularniejsze w Polsce borówki amerykańskie.

Zioła na odmłodzenie

Dobroczynny wpływ na ODMŁODZENIE oraz (przy okazji) na zwiększenie odporności mają specjalnie skomponowane ekstrakty ziół (istne bogactwo antyoksydantów)

Orzechy i pistacje

Orzechy i pistacje są dobrym źródłem witamin z grupy B i E, które chronią skórę przed uszkodzeniami jej komórek.

Witamina E jest silnym antyoksydantem, który może zwalczać wolne rodnikami, a tym samym zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry.

Podczas gdy witamina B1 poprawia działanie układu krążenia, który pomaga uczynić skórę bardziej zdrową i promienną.

Marchew

Związki chemiczne (polifenole), o właściwościach przeciwutleniający marchwi zawarte w marchwi zmniejszają ryzyko raka i chorób serca.

Niestety, polifenole ulegają uszkodzeniu po przejściu przez proces gotowania.

Zawartość witaminy C w marchwi jest bardzo łatwo zniszczyć poprzez gotowanie, więc te warzywa powinny być spożywane na surowo (o czym już było powyżej).

Dodatkowo witamina A zawarta w marchwi chroni oczy i poprawia wzrok.


Czerwone winogrona

Czerwone winogrona zawierają przeciwutleniacz o nazwie resweratrol.

Ten przeciwutleniacz chroni organizm przed chorobami zwyrodnieniowymi ze względu na wiek.

W niektórych badaniach, prowadzonych na myszach, resweratrol zapobiegał rozwojowi raka poprzez ograniczenie wzrostu guzów nowotworowych oraz wydłużał długość życia myszy.

Pomarańcze i jabłka

Pomarańcze są bogate w witaminę C, silny przeciwutleniacz, który także pomaga zwiększyć produkcję kolagenu, co sprawia, że skóra jest elastyczna i miękka.

Podobnie jak pomarańcze, jabłka są także bogate w witaminę C, co przyczynia się do produkcji kolagenu.

Zawierają one również miedź, która jest użyteczna do wytwarzania melaniny, brązowego pigmentu w skórze, który służy jako naturalna ochrona skóry przed słońcem.

Dobrze jest jeść jabłka wraz z pestkami, bogatymi w witaminę B17 (chroniącą przed rakiem)

Zielona herbata

Zielona herbata jest także bogata w przeciwutleniacze, takie jak witamina C, witamina E, luteina, zeaksantyna i katechiny.

Odmładzające działanie płynące z zielonej herbaty zostały opisane w Journal of Agricultural and Food Chemistry.

W artykule tym stwierdza się, że katechiny są przeciwutleniaczem, który może osiągnąć tkanki wewnątrz oka.

Katechiny zmniejszają stres oksydacyjny na dłużej niż 20 godzin.

Badania przeprowadzone w Niemczech pokazały również, że zielona herbata w postaci płynu może zmniejszać zmarszczki na oku tworzące się w wyniku długotrwałego wystawienia na wpływ światła LED.

Jeśli podoba Ci się mój blog polub i udostępnij go innym. Sprawdź też inne wpisy na blogu. Jak schudnąć 10-15 kg bez odchudzania „...mogę podsumować moje odchudzanie. Minęły 3 miesiące. I mam SUPER REZULTAT ! W sumie w ciągu 3 miesięcy (i tydzień) schudłam… ponad 15 kg (a dokładniej SCHUDŁAM AŻ 15,2 kg!). Jak dla mnie to rewelacja!....>>>"   ... sprawdź to ... i >>> zobacz więcej: przepisynazdrowie.pl #zdrowie #ciekawe #popularne #przepisynazdrowie #porady #kobieta #zdrowotne #przepisy #rady #metody #ciekawostki ... źródło:Choroby

PRZEPISY NA SPOWOLNIENIE STARZENIA
Spowalniamy starzenie w naturalny sposób (DOMOWO)!!!
CO ODMŁADZA. Źródło młodości – jedzenie, które odmładza i jest w każdym sklepie za grosze
#odmładzanie #witaminy #zdrowie #koktajle #przepisy #naturalne #porady #zdrowotne #jedzenie #sposoby #zdrowe #odżywianie
http://przepisynazdrowie.pl/co-odmladza/…

: | CoWartoZobaczyc | FreePhotos | ZDROWIE | Zdrowie-Uroda | hotto | PrzepisyNaZdrowie | ODCHUDZANIE | CzasNaZioła | Naturalne Sposoby | popularne | Domowe Sposoby | Ciekawostki o zdrowiu | WeightLoss | UlubioneInspiracje